Gebruik van medicijnen

 

Laat ons weten of u medicijnen gebruikt.

Als wij niet volledig op de hoogte zijn van uw medicijngebruik kan dat onveilige situaties tot gevolg hebben. Het stellen van een juiste diagnose bij klachten wordt hierdoor lastiger. Daarom is het belangrijk dat u ons altijd aangeeft of u medicijnen gebruikt. Zelfs als de medicijnen in uw ogen niet van invloed lijken te zijn, is het verstandig hier toch melding van te maken.

U mag van ons verwachten dat wij vragen naar eventueel medicijngebruik, echter draagt u hier zelf ook verantwoordelijkheid voor. Neem daarom tijdens uw eerste afspraak een lijst mee met daarop een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Deze kunt u eventueel via de apotheek verkrijgen.

Wij nemen deze gegevens op in uw dossier en zullen hier uiteraard vertrouwelijk mee omgaan. Wanneer u nieuwe medicijnen of een andere dosis krijgt voorgeschreven, is het belangrijk dat u dit tijdens de eerst volgende controle aan ons meldt.

Waarom is het zo belangrijk dat wij op de hoogte zijn?

Het kan voorkomen dat de medicijnen die u gebruikt niet samengaan met de medicijnen die wij u willen voorschrijven. Ook kunnen wij een behandeling uitvoeren die door de medicijnen beïnvloed wordt. Daarnaast kunnen de medicijnen die u gebruikt van invloed zijn op uw mondgezondheid. In zo’n situatie kunnen wij goed advies geven en aandacht besteden aan de mogelijke gevolgen voor uw mondgezondheid.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op via email of bel via 0416 375 495.