Mondzorg voor ouderen

 

Ga regelmatig naar de tandarts, ook als u een kunstgebit heeft.

Ouder worden is niet alleen van invloed op uw lichaam, maar ook op uw gebit.

Ook uw eetgewoontes veranderen naarmate u ouder wordt. Door deze veranderingen is het erg belangrijk om uw gebit goed te blijven verzorgen.

Ga dus regelmatig voor controle naar de tandarts.

U dient uw gebit twee keer per dag te poetsen met een fluoride tandpasta. Als u ouder wordt, kan het zijn dat tandenpoetsen – bijvoorbeeld door stijve handen – wat moeilijker wordt. Poetsen met een elektrische tandenborstel kan dan een oplossing zijn. Hierdoor hoeft u zelf minder druk uit te oefenen en kunt u uw handen vrijwel stil houden.

Aangezien een tandenborstel niet alle plekken van uw gebit raakt, dient u vooral voor de ruimte tussen de tanden aanvullende middelen te gebruiken zoals ragers of flossdraad. Ook kunt u uw tong reinigen met een tongschaper. Overleg met ons welk middel het beste bij u past en wat voor u de beste manier is om uw mond schoon te houden.

In Nederland draagt ongeveer driekwart van de ouderen boven de 65 jaar een gedeeltelijk of volledige gebitsprothese (kunstgebit).

Door het slinken van uw kaakbot kan de gebitsprothese minder goed gaan zitten. Laat ons beoodelen of uw kunstgebit nog goed zit en of uw tandvlees nog steeds gezond is.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op via email of bel via 0416 375 495.