Informatie na een knarsplaat

 

Vandaag is bij u een knarsplaat aangemeten.

Hier leest u informatie over wat u kunt verwachten.

Bijwerkingen

– De eerste dagen na het plaatsen van de spalk kunt u meer last krijgen van de kaakgewrichts-klachten.
– In sommige gevallen kunnen ook uw tanden de eerste drie dagen verhoogd gevoelig raken. Dit is vooral merkbaar bij het indoen van uw knarsplaat en bij het eten.
– U kunt het gevoel krijgen dat uw tanden losser gaan staan.

Maakt u zich geen zorgen over de gevoeligheid. Al deze bijwerkingen behoren tot het gewenningsproces bij deze vorm van behandeling. Na drie tot vijf dagen zullen ze geleidelijk afnemen.

Hoogste kwaliteit

De materialen en technieken die worden gebruikt bij Mondcentrum Drunen zijn van de hoogste kwaliteit. Daardoor kunt u meteen weer normaal kauwen en eten na de behandeling.

Uw knarsplaat is speciaal voor uw gebit op maat gemaakt. Hierdoor is de kans zeer klein dat deze gedurende de nacht loskomt.

Gebruik

Wij adviseren u om de knarsplaat in te de doen na het tandenpoetsen, voordat u gaat slapen. De meeste mensen knarsen tijdens het slapen namelijk het meest.

U kunt in het begin spierpijn in uw kaken krijgen. Dit wordt veroorzaakt door de natuurlijke drang om te tandenknarsen. Klemmen kan zelfs lichte hoofdpijn veroorzaken. Dit zijn slechts tijdelijke verschijnselen.

Onderhoud

U kunt uw knarsplaatje na het dragen even onder de kraan afspoelen en eventueel voorzichtig met een tandenborstel poetsen. Daarna kunt u het opbergen in het bijgeleverde opbergdoosje.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op via email of bel via 0416 375 495.