Informatie na trekken van tand of kies

 

Bekijk de video.

 

Bijwerkingen

– Napijn gedurende vier tot vijf dagen
– Een dikke wang: de zwelling is na twee tot drie dagen het grootst
– Koorts gedurende drie tot vier dagen
– Een beperkte mogelijkheid tot het openen van uw mond
– Moeite om te slikken

Maakt u zich geen zorgen over de bovenstaande bijwerkingen. Houden ze langer aan dan vier dagen, neemt u dan nog even contact met ons op.

Voorzichtig zijn

De verdoving zal nog enkele uren aanhouden. Tot die tijd kunt u het beste oppassen bij het gebruik van warm eten of drinken. Past u ook op voor het bijten op uw gevoelloze lip, tong of wang.

Napijn

De napijn is goed te bestrijden door pijnstillende medicijnen in te nemen. U kunt paracetamol of ibuprofen gebruiken, deze zijn bij de drogist verkrijgbaar. Wij raden u aan om de bijsluiter te lezen.

Zwelling

Om zwelling en pijn te verminderen, kunt u de behandelde gezichtszijde koelen met een nat washandje met daarin wat ijsklontjes. Vermijd zonnewarmte, dit geeft juist meer zwelling en daardoor ook meer pijn.

Reinigen

Het schoonhouden van uw mond is belangrijk voor een snelle en een goede genezing. U bereikt dit door op normale wijze de tanden en kiezen te poetsen. Wees voorzichtig in de buurt van de wond. Als mondspoelmiddel kunt u chloorhexidine gebruiken, dit is verkrijgbaar bij de drogist. Vanaf de dag na de behandeling kunt u hiermee de mond spoelen na iedere maaltijd. Spoel niet eerder in verband met nabloeden.

Nabloeden

De wond kan de eerste uren na de behandeling een beetje bloeden, dat gaat vanzelf over. Is er een kies verwijderd, dan kunt u het gaasje dat op de wond zit na een half uur uitspugen. Daarna mag u de mond niet spoelen. Wanneer de wond erg gaat bloeden, probeert u deze zelf te stoppen. Leg een schoon gaasje of een knoop in een schone zakdoek op de wond en bijt deze een half uur stevig dicht. Stopt de bloeding daarna niet, dan kunt u contact met Mondcentrum Drunen opnemen via 0416 375 495

Lichamelijke inspanning

Voorkom de eerste twee à drie dagen zware lichamelijke inspanning.

Hechtingen

Als het nodig is geweest, is uw wond gehecht. Wij hebben een materiaal gebruikt dat na een dag of tien vanzelf oplost.

Antibiotica

Soms krijgt u antibiotica op recept voorgeschreven. Leest u de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wij adviseren om de kuur helemaal af te maken om te zorgen dat het antibioticum optimaal werkt. Krijgt u last van overgevoeligheidsverschijnselen zoals jeuk of huiduitslag, neem dan contact op met Mondcentrum Drunen via 0416 375 495.

Niet doen

Wij raden u af om minstens 48 uur na de ingreep te roken of alcohol te gebruiken.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op via email of bel via 0416 375 495.