skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Insignia beugel

Wil je mooie rechte tanden? En wil je gebruik maken van de modernste en beste technologie die er is?

Bij Mondcentrum Drunen kunnen we je heel goed helpen. We zijn Insignia specialist.
Insignia specialisten zijn lid van een selecte groep die een 2 jarige extra opleiding en certificering hebben ondergaan.

We behandelen veel mensen met de Insignia beugel. Dit is een volledig computergestuurd systeem. Daardoor komen je tanden nog preciezer en mooier te staan dan bij andere beugels.

De Insignia beugel

Wil je een mooie lach vol stralende tanden? Wij vinden dat allermooiste visitekaartje wat er is.

Om er voor te zorgen dat we je mond voorspelbaar gezond en mooi maken, is het heel wat kennis en technologie nodig.

Bij beugels met slotjes maken wij gebruik van het allerbeste en meest geavanceerde bracket systeem: de Insignia beugel.

Wat houdt het Insignia systeem in?

Verstopt in de metalen blokjes (brackets) op je tanden, bevindt zich de 3 dimensionale sturing voor die tand. Er is nooit sprake van een standaard positie omdat ook jij niet standaard bent.

Iedere gezicht is uniek en dus iedere beugel ook. Daarom ontwerpen wij voor elke tand een unieke bracket. Aan het begin van de behandeling weten wij al hoe de eindsituatie kan worden. We maken gebruik van de virtuele software techniek Insignia om het gewenste eindresultaat te vertalen naar je beginsituatie en kunnen zo de gewenste apparatuur ontwerpen. Met grote precisie wordt je Insignia beugel ontworpen en met grote precisie wordt de digitale situatie overgebracht naar je mond via “jigs”(malletjes) die de brackets bevatten.

Geen tanden meer verwijderen

Deze nieuwe techniek maakt het zelden noodzakelijk dat er tanden of kiezen moeten worden verwijderd. Je kaken worden verbreed (zonder chirurgische ingreep) waardoor je tanden beter op elkaar gaan passen. Bij andere, meer conventionele technieken die in de meeste klinieken nog worden toegepast, wordt een tekort aan ruimte maar al te vaak opgelost door twee of meer kleine kiezen te trekken.

Wij vinden dat jammer en doen dat ook liever niet. Dit is tegenwoordig door het toepassen van het Insignia systeem nauwelijks meer noodzakelijk. Samen met de elastieken, de draden en je spieren, zorgen de brackets ervoor dat vanaf dag één gewerkt wordt in de richting van de ontworpen eindsituatie.

Wat kun je zelf doen

Van onze kant is er dus alles aan gedaan om een snelle en comfortabele behandeling mogelijk te maken. Je kunt er zelf ook veel aan doen om je behandeling snel en prettig te laten verlopen.

De eerste weken met je Insignia beugel

De eerste weken zullen nodig zijn om te wennen aan de apparatuur. Het kan misschien een dag of tien wat gevoelig zijn, maar dat ongemak neemt snel af. Je mag paracetamol gebruiken om de gevoeligheid wat minder te maken.

Gun jezelf de tijd om opnieuw te leren kauwen met je kiezen tijdens deze fase en voorkom contact met de brackets. Vanuit ervaring weten we dat dit best lastig kan zijn. Maar onthoud, oefening baart kunst.

Losse brackets

Een bracket komt nooit vanzelf los van je tand. Alleen wanneer er op gebeten wordt en de kracht te groot wordt komt deze los. Gelukkig maar, want anders zou het glazuur kunnen afbrokkelen. Maar aan de andere kant jammer, want het vertraagt je behandeling met je Insignia beugel.

Bij het Insignia systeem kan de bracket gelukkig wel in de jig met dezelfde grote nauwkeurigheid worden teruggeplaatst.

Daarnaast kan de behandeling onnodig duur voor je worden omdat het opnieuw aanbrengen van (nieuwe of losgekomen) brackets in rekening kan worden gebracht.

Wees dus vanaf het begin voorzichtig met de apparatuur, bijt niet af met de voortanden, kauw op kleine stukjes voedsel met je kiezen, gebruik geen harde dingen zoals kauwgum, noten, lolly’s of brokken chocolade. Snijd je voedsel klein en gebruik vooral je kiezen. Je mag gerust (light) frisdranken gebruiken, maar beperk het gebruik hiervan vanwege het vaak zure karakter van de dranken. Ook spa-rood is een zure drank! Het glazuur lost op met als gevolg blootliggend tandbeen dat erg pijnlijk is bij eten en drinken.

Back To Top