skip to Main Content

Lonneke van Leeuwen

Preventie assistente

In 2016 ben ik afgestudeerd op het Koning Willem 1 College als tandartsassistent. Ruim 5,5 jaar heb ik mijn passie mogen uitoefenen in een tandartspraktijk in Tilburg. Mondcentrum Drunen is een praktijk waar ik altijd al heb willen werken.
Het is een mooie en moderne praktijk, waar ik sinds februari 2022 onderdeel van ben geworden. Ik neem geen genoegen met een tandje minder, ik ga altijd voor perfectie. En dat het liefst onder het genot van gezelligheid en humor.

Waarom Preventie assistente?

Op school kregen wij les over wat nou een preventie assistente inhoudt, dat trok mij niet zo. Ik was allang tevreden als ik mijn diploma voor tandartsassistente wist te bemachtigen. Het keerpunt kwam eigenlijk vrijwel direct toen ik een paar maanden aan de slag was bij mijn oude tandartspraktijk. Het contact een op een met een patiënt vind ik heerlijk. Hoe tof is het als ik ervoor kan zorgen dat de mondgezondheid van mijn patiënt verbeterd door mijn kennis en vaardigheden. Ik ga de uitdaging graag aan.

Mijn achtergrond

Ik ben geboren en getogen in Drunen. Sinds 5 jaar woon ik op mijzelf in Oud Heusden. Ooit hoop ik terug te kunnen verhuizen naar Drunen, maar helaas zit de woningmarkt niet mee. Als klein meisje heb ik op de Olof Palme gezeten, waar ze eigenlijk nooit zo in mij hebben geloofd. Ik heb geen Cito toetst gedaan, want ik moest volgens hun naar speciaal onderwijs. Mijn ouders hebben dit niet laten gebeuren, hun hebben altijd in mij geloofd. Met heel veel gesprekjes mocht ik dan toch naar de Overlaat en heb ik mijn diploma weten te bemachtigen. Als klein meisje heb ik altijd al tandartsassistente willen worden, dat staat ook zo in mijn vriendenboekje geschreven. Door hard werken is mijn droom toch werkelijkheid geworden.

Ons team

Collega´s zijn toch wel een van de belangrijkste factoren binnen het werkveld. Je ziet elkaar meer dan je partner, dus een fijne werksfeer vind ik erg belangrijk. Daarom was het voor mij een lastige keus om te veranderen van praktijk. Maar wat ben ik toch op een fantastische werkplek terecht gekomen. Vakkundig en ontzettend gezellig. Zoals beschreven houd ik ontzettend van humor, daar is gelukkig ruimte voor en kan ik collega´s aan het lachen maken. Een dag niet gelachen is voor mij een dag niet geleefd.

Thuis

Dat is voor mij een plekje om tot rust te komen, waar ik vaak alleen ben om te slapen. Ik ben een bezig bijtje. Daarnaast doe ik graag zoveel mogelijk leuke dingen met mijn vrienden en familie.  Herinneringen maken, en genieten van elke dag die je geboden krijgt. Hier geniet ik het meest van en word ik gelukkig.

Back To Top