Kunstgebit

Senior man giving woman piggyback ride

Weer goed kunnen kauwen, lachen en u zelfverzekerd voelen.

Een kunstgebit, oftewel een uitneembare prothese, is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese. De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt.

Om ervoor te zorgen dat de prothese exact in uw mond past, maken wij eerst een afdruk van uw huidige gebit met speciaal afdrukmateriaal. Een tandtechnicus gebruikt deze afdruk om een gipsmodel te maken. Aan de hand van dit model kan een model van kunsthars worden ontwikkeld. Wij plaatsen dit model in uw mond om de positie van uw kaken ten opzichte van elkaar te bepalen. Vervolgens zullen wij dit model zo aanpassen, dat de tandtechnicus weet hoe uw tanden op elkaar aan moeten sluiten. De tandtechnicus zal de prothese hierop aanpassen.

Er wordt eerst een proefprothese gemaakt die wij in uw mond plaatsen. Voordat de laatste aanpassingen gedaan worden, zullen wij u vragen hoe de prothese zit, voelt en eruit ziet. De proefprothese wordt vervolgens volledig afgewerkt door de tandtechnicus. Daarna is de prothese klaar voor gebruik.

Een prothese zal anders aanvoelen dan uw eigen tanden en het duurt even voordat u eraan gewend bent.

In het begin kunnen er pijnlijke plekjes ontstaan, zogenaamde drukplekken. Het is belangrijk dat u de prothese toch inhoudt en een afspraak maakt met ons de problemen te verhelpen. Hou de prothese de eerste week ook ’s nachts in uw mond. Daarna is het beter om de prothese ’s nachts uit te doen.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op via email of bel via 0416 375 495.