skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Mondhygiënist in regio Den Bosch en omstreken

Een bezoek aan de tandartspraktijk in Drunen wordt door onze patiënten regelmatig gecombineerd met een afspraak aan onze mondhygiënist voor de regio Den Bosch. Voor veel mensen is het onderscheid tussen een tandarts en een mondhygiënist niet helemaal duidelijk. Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Je kunt rechtstreeks bij de mondhygiënist terecht als je hulp nodig hebt bij je mondverzorging of bij het voorkomen van tandbederf en bij het bestrijden van tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist kan je prima advies geven over de maatregelen die je kunt nemen ter bevordering van je mondgezondheid.

Wanneer een bezoek aan mondhygiënist regio Den Bosch?

Wanneer is het verstandig om naar de mondhygiënist te gaan en welke bevoegdheden heeft hij of zij eigenlijk?

  • De mondhygiënist zal de conditie van het tandvlees beoordelen en in kaart brengen.
  • De mondhygiënist geeft daarnaast advies en voorlichting over onder andere het ontstaan van gaatjes en tandvleesaandoeningen. Ook kan zij veel informatie en tips geven over voedingsgewoonten.
  • Bij een behandeling zal de mondhygiënist tandsteen, tandplak en aanslag verwijderen.
  • Het aanbrengen van fluoride of het aanbrengen van sealant kan door de mondhygiënist uitgevoerd worden.
  • Polijsten van vullingen wordt ook door de mondhygiënist gedaan.
  • Zij is daarnaast bevoegd voor het reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees en het maken van gebitsafdrukken.

Er zijn een aantal behandelingen die een mondhygiënist wel mag uitvoeren, maar alleen in opdracht van of onder toezicht van de tandarts:

  • Maken van röntgenfoto’s;
  • Geven van een lokale verdoving.

Afspraak maken

De tandarts kan je doorverwijzen naar de mondhygiënist als hij vaststelt dat dit zal bijdragen aan een betere staat van je gebit. Je mag ook op eigen initiatief een afspraak maken. Dit laatste is handig als je een behandelingsplan met de mondhygiënist in de regio Den Bosch hebt afgesproken voor bijvoorbeeld ernstige tandvleesproblemen. In onze praktijk werken de tandartsen en mondhygiënisten nauw samen. Zo staat er een compleet team voor jouw stralende gebit klaar!

Orthodontie

Back To Top