skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Tandartspraktijk in de omgeving Den Bosch

Den Bosch staat natuurlijk bekend om de heerlijke Bossche Bollen bij de koffie of thee. Maar ai…niet fijn als je daar niet van kunt genieten omdat je last hebt van een gaatje! Die slagroom en chocolade, dat ‘botst’ met een pijnlijke kies! Maak direct een afspraak met tandartspraktijk in de regio Den Bosch. We helpen je snel van dit ongemak af en zorgen voor een netjes gevulde kies waar je geen last meer van zult hebben. Het mooie is dat je tegenwoordig niet meer ziet dat je vullingen hebt, we werken uitsluitend met de witte variant. Het materiaal dat voor witte vullingen wordt gebruikt heet composiet. Dit wordt door de tandarts aan je tand of kies vast gelijmd. Een bijkomend voordeel van witte vullingen is dat deze bij schade gerepareerd kunnen worden zonder de gehele vulling te verwijderen.

Voeding en tandbederf

Iedereen weet inmiddels dat de voeding die je kiest en het aantal momenten dat je eet en drinkt, invloed kan hebben op je mondgezondheid. Vooral te veel suikers, vruchtensappen en snacks hebben een nadelig effect op de gezondheid van je mond. Veel voorkomende problemen zijn gaatjes, ontstoken tandvlees en tanderosie. Al het voedsel dat je eet, komt in je mond in aanraking met de bacteriën die in je mond leven. De bacteriën zetten suikers en zetmeel die in de voeding zit, om in zuur. Iedere keer dat de bacteriën in de mond in contact komen met suiker, wordt er dus zuur geproduceerd. Dit zuur tast de tanden aan. Hierdoor weten we dat hoe vaker je eet en hoe langer het voedsel in je mond aanwezig blijft, hoe meer tandbederf er zal ontstaan. Vandaar dat we helaas soms jonge kinderen in onze tandartspraktijk in omgeving van Den Bosch zien met de eerste gaatjes, vanwege het te vaak drinken van melk of vruchtensappen uit de fles. Vandaar dat we het stimuleren om kinderen van kleins af aan mee te nemen naar onze praktijk zodat we al een paar tips kunnen geven over het jonge gebit in ontwikkeling.

Op controle bij tandartspraktijk Drunen (Den Bosch en omstreken)

Je kunt zelf veel doen voor de gezondheid van je gebit. Naast regelmatig poetsen en flossen, hoort een regelmatige controle bij tandartspraktijk in de regio Den Bosch daar natuurlijk bij. Je ontvangt van ons op tijd een bericht wanneer het weer het moment is om op controle te komen. Maak vervolgens een afspraak, laat je gebit controleren en loop weer met een stralende glimlach naar buiten!

Orthodontie

Back To Top