skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Tandarts in de regio Kaatsheuvel voor het hele gezin!

Jong geleerd is oud gedaan: dat geldt zeker voor een tandartsbezoek. Hoe vroeger je met je kind naar de tandarts gaat, hoe beter. We krijgen regelmatig de vraag wat de beste leeftijd is om je kind kennis te laten maken met de tandarts. Dat is eigenlijk heel eenvoudig: het beste moment is als je kind net een paar tandjes heeft, want dan is hij of zij ook begonnen met poetsen en gaat tandverzorging een rol spelen. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

  • Houd het simpel. Zeker als je kind nog klein is, ga je geen uitgebreide verhalen over tandartsbehandelingen ophangen. Hoe meer je vertelt, hoe meer vragen je oproept. Je gaat gewoon even naar de tandarts om de tandjes te laten bekijken. Niet meer, niet minder.
  • Kies je woorden zorgvuldig. Vermijd woorden als verdoving en prik. Mocht dat nodig zijn, laat dan een van de tandartsen van tandarts in de omgeving van Kaatsheuvel dat doen. We hebben ruime ervaring met kinderen, dus weten de beste bewoordingen met zorg te kiezen.
  • Speel een bezoek aan de tandarts na. Je kunt samen met je kind ‘tandartsje’ gaan spelen met knuffels en poppen, speel eens om de beurt tandarts en patiënt. Een beetje met een tandenborstel tegen alle tanden tikken en daar ernstig bij kijken, dat vind ieder kind leuk en het is een goede voorbereiding.
  • Wees voorbereid op gedoe. Zelfs als je alles perfect hebt voorbereid, kan het nog mis gaan als je eenmaal die spreekkamer binnenwandelt! Zorg dat je zelf rustig blijft. De tandarts in de regio Kaatsheuvel maakt dit vaker mee en weet wat hij of zij moet doen.
  • Tot slot: het draait natuurlijk allemaal om de tijd die je thuis steekt in het dagelijks poetsen van de tanden. Leer je kind dus om de tandjes regelmatig en goed te poetsen.

Tip voor bezoek aan tandarts Kaatsheuvel en omstreken

Neem je kind niet mee naar jouw tandarts afspraak. Zelfs als je niet bang bent voor de tandarts, kun je ongemerkt toch een beetje gespannen zijn. Dat valt je kind waarschijnlijk meteen op. Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat de tandarts onverwacht moet behandelen en daarbij gebruik moet maken van instrumenten die geluid maken. Dit kan voor een kind beangstigend zijn omdat hij of zij daar nog niet mee bekend is.

Met deze tips ben je helemaal voorbereid voor een bezoek aan tandarts in de omgeving Kaatsheuvel met het hele gezin. Graag tot ziens!

Orthodontie

Back To Top