skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Facings

Een facing is een schildje van porselein of composiet die op je tand wordt gemaakt. Zo kunnen we de stand, vorm en kleur van je tanden mooier maken.

Wanneer heb je een facing nodig?

Een facing wordt meestal gemaakt om je een mooiere glimlach te geven. Zo kan de tandarts een spleetje tussen je tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden recht maken.

De behandeling van facings

Een facing van composiet is in één behandeling door de tandarts aan te brengen. Het vereist ervaring en vakmanschap. Een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daarvoor zijn minstens twee bezoeken aan de tandarts nodig.

Het plaatsen van porseleinen facings

Tijdens het eerste bezoek haalt de tandarts een dun laagje van het glazuur van je tanden af. Omdat het verdoofd wordt, voel je van deze behandeling niets.

Dan wordt er een afdruk gemaakt van je tanden. De facings zullen dan perfect aansluiten op de vorm, kleur en grootte van je andere tanden. Tijdens het tweede bezoek zal de tandarts je nieuwe facings plaatsen.

Het plaatsen van composiet facings

Facings van composiet bestaat uit hetzelfde materiaal als een witte vulling. De tandarts geeft het witte vulmateriaal heel mooi vorm, zodat er facings ontstaan die je een mooie lach geven.

Wat kosten facings?

De kosten van een facing kunnen verschillen door het materiaal waar de facing van gemaakt wordt. Vraag je tandarts altijd naar de mogelijkheden van materialen en naar wat de behandeling gaat kosten.
Vergoeding van (een deel van) de kosten komt uit de aanvullende tandartsverzekering.

Hoe lang blijven facings zitten?

Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Door omstandigheden of door (mond)gewoonten zoals nagelbijten, knarsen en klemmen kan het zijn dat facings loskomen of breken.

Ervaring leert dat composiet facings na enkele jaren meer kunnen verkleuren door koffie, thee en roken. Porseleinen facings zijn meer geschikt om mooi te blijven voor de langere termijn.

Voorbeelden van facings

Back To Top