skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Tandheelkundige implantaten

Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese geplaatst. Hierdoor heb je een permanente vervanging van één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen.

Het implantaat zit heel stevig vast en functioneert hetzelfde als je andere tanden en kiezen. Zo kun je zelfs weer een appel eten.

Zijn alle tandheelkundige implantaten hetzelfde?

Implantaten worden steeds populairder. Daarom zijn er vele merken implantaten verkrijgbaar. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat er ook grote verschillen zijn in kwaliteit, technologie en onderzoek. Daarom gebruikt onze implantoloog alleen de hoogste kwaliteit A-merk implantaten (Biocomp).

Wanneer is een tandheelkundig implantaat nodig?

Als je een of meerdere tanden of kiezen mist, hoeft je niet met een los plaatje rond te lopen. In plaats daarvan kunnen implantaten worden geplaatst.

Implantaten kunnen ook een los kunstgebit ondersteunen. Twee implantaten kunnen je kunstgebit dan weer voldoende houvast geven zodat dit weer vastzit.

Als mensen alle tanden en kiezen missen, is het ook mogelijk een vaste brug op implantaten te maken. Vier tot zes implantaten zijn dan nodig om deze brug vast te schroeven. Zo lijkt het alsof je je eigen tanden en kiezen weer hebt.

Heb je nog vragen?

Dan mag je altijd contact met ons opnemen. Graag zelfs.
We wensen je heel veel succes met je herstel!

Back To Top