skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Kronen en bruggen

Als er veel materiaal van je tanden of kiezen verloren is gegaan, kunnen we deze vaak restaureren met een kroon of brug.
Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld ernstig tandbederf, een afgebroken stuk kies of vulling en beschadiging van tanden na een ongeluk.

Hoe lang duurt het maken van een kroon of brug?

De duur van de behandeling hangt af van de beschadiging van de kies, Meestal bestaat de behandeling uit twee zittingen. De eerste zitting duurt ongeveer een uur. De tweede zitting ongeveer een half uur.

Eerste zitting van een kroonbehandeling

De tandarts zal een deel van de tand of kies omslijpen. Dit gebeurt bij ons met een verdoving. Daardoor is de behandeling van een kroon of brug geheel pijnvrij.

Daarna zullen wij met behulp van zacht materiaal een exacte afdruk van de te behandelen tand of kies en de omliggende tanden maken. Een tandtechnicus gebruikt de afdruk om de kroon op de juiste hoogte en vorm te maken.

Totdat de echte kroon klaar is, wordt er een tijdelijke kunststof kroon (noodkroon) over je tand of kies geplaatst. Je kunt met een tijdelijke kroon gewoon eten en kauwen, maar de tijdelijke kroon is niet zo sterk als de definitieve kroon.

Tweede zitting van een kroonbehandeling

Het plaatsen van de echte porseleinen kroon is vaak veel makkelijker dan de eerste afspraak. Je tijdelijke kunststof kroon wordt losgemaakt. Daarna worden eventuele lijmrestjes van je tand of kies weggepoetst.

Dan wordt de kroon gepast vastgezet met een speciaal daarvoor bestemd cement.
Je kroon zal aanvoelen als een natuurlijke tand of kies. Superglad, stevig en dezelfde kleur als je andere tanden en kiezen.

Een tandheelkundige brug

Mis je een tand of kies? Dan is een tandheelkundige brug een goede manier om deze ruimte op te vullen.

Een brug bestaat uit twee kronen en daar tussenin een tand. De brug omspant dus de lege ruimte waar je tand of kies ontbreekt.

De behandeling van een tandheelkundige brug verloopt hetzelfde als voor een tandheelkundige kroon. Er zijn ook twee behandelingen. De eerste behandeling duurt ongeveer een uur. De tweede behandeling duurt ongeveer een half uur.

De brug wordt met behulp van speciaal cement vastgezet en zit zeer stevig vast.

Heb je nog vragen?

Dan mag je altijd contact met ons opnemen. Graag zelfs.
We wensen je heel veel succes met je herstel!

Back To Top