skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Periodiek Mondonderzoek

Hoe belangrijk is het voor jou om een leven lang kunnen lachen?

En wat dacht je van goed kunnen praten, bijten, kauwen, zoenen en fris uit je mond ruiken? En dat allemaal zonder pijn? Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je je gebit 24/7 gebruikt? En na de wisseling heb je nog maar één stel tanden en kiezen over. Daar moet je het de rest van je leven mee doen.

Zou het jou ook niet een goed idee lijken, om regelmatig te laten bekijken hoe het er allemaal voorstaat? Anders dan bij bijvoorbeeld een huisarts, kom je bij de tandarts op controle (periodiek mondonderzoek) als je nog nergens last van hebt.

Bij Mondcentrum Drunen werken we met een geheel op jouw persoonlijke behoeften en mondgezondheid afgestemd preventieprogramma.

Hierin volgen we de nieuwste richtlijn Praktijkrichtlijn Periodiek Mondonderzoek van het UMC St. Radboud Nijmegen.

Met deze aanpak zorgen we ervoor dat we samen jouw mond fris en gezond houden. Eventuele problemen kunnen we in een vroeg stadium ontdekken. En juist door er bovenop te zitten, zijn behandelingen vaak eenvoudig.

Op welke dingen letten we bij een periodiek mondonderzoek?

Controle bij volwassenen

Bij het periodiek mondonderzoek kijken we in een aantal stappen naar je totale mondgezondheid.

Zo onderzoeken we je tandvlees, tandsteen, tandplak, mondhygiëne, kaakbot, eventuele gaatjes, de aansluiting van vullingen of kronen, slijtage van tanden en kiezen, ademgeur, de gezondheid van je tong, je gehemelte, je slijmvliezen en de ligging van je verstandskiezen,

Controle bij kinderen

Bij kinderen zijn we extra alert op voeding en hoe er gepoetst wordt. De vorming van de buitenste laag (het tandglazuur) moet zich nog ontwikkelen. Daardoor kunnen gaatjes sneller ontstaan dan bij volwassenen.

Ook bekijken we bij kinderen de groei en ontwikkeling van de kaken en het gebit, de wisseling, mondgewoontes zoals duimen, nagelbijten, speen en slissen, en of een beugel nodig is.

Hoe vaak moet ik op controle?

Als we een beeld hebben van jouw mondgezondheid, stellen we in overleg met jou een zorgplan op voor de korte en lange termijn. Ook spreken we af hoe vaak je de tandarts bezoekt voor controle. Dit kan halfjaarlijks of juist vaker zijn.

Verder bespreken we of onze preventieassistenten of mondhygiënisten je verder kan helpen om je mondgezondheid en/of mondhygiëne te verbeteren. Zo zorgen we samen dat je een leven lang kunt blijven lachen.

Back To Top