skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Fluoride

Om je gebit gezond en gaaf te houden, zijn er 3 dingen die meespelen.
Mondhygiëne, voeding en fluoride.

Dus naast goed poetsen en goed eten en drinken, kan fluoride een grote rol spelen in de gezondheid van tanden en kiezen.

Fluoride maakt je tanden sterker. Het is dan ook bijna standaard een bestanddeel van tandpasta. Bij Mondcentrum Drunen zetten we fluoride bij kinderen in bij de bescherming tegen gaatjes.

Basisadvies Fluoride

Leeftijden

0 en 1 jaar
Als de eerste tandjes doorkomen: Poets één keer per dag met een zacht borsteltje en fluoride peutertandpasta voor kleine kinderen. Masseer ook het tandvlees zacht.

2, 3 en 4 jaar
Poets 2 keer per dag met fluoride peutertandpasta.

En ja we weten het. 2 is nee, en 3 is nog steeds nie… Maar hou vol, de aanhouder wint. Beloofd.

Vanaf 5 jaar
Poets 2 keer per dag met een gewone tandpasta.

De gouden poetstip (voor jou als ouder)

Helaas, die bestaat niet. Maar wat wel super goed is om te doen, is om je kind t/m 10 jaar altijd even na te poetsen. Kinderen zijn motorisch nog niet zo handig om het zelf goed te kunnen.

Elektrisch poetsen kan soms beter werken door de timer en de snelheid van de borstel.

Dus zelfs al heb je het meest ideale kind dat zelf zonder al teveel protest zijn tanden poetst. Je helpt een handje door altijd even na te poetsen.

Je kind zal je later dankbaar zijn.

Dosering

Tandpasta voor jonge kinderen bevat minder fluoride omdat zij soms tandpasta inslikken. Gebruik voor kinderen van zes jaar of jonger een heel klein beetje tandpasta. Ter grootte van een erwt. Dat is genoeg, en je weet zeker dat je safe bent.

Heb je liever geen fluoride voor je kind?

Ben je anti fluoride, no problem. Dus nee, wij vinden je geen geitenwollen sokken type. Of misschien stiekem wel een beetje, maar dat zeggen we dan weer niet hardop. (Wow, hebben we dit echt geschreven?)

Oké, zonder gekheid. Het geeft juist vaak aan dat je enorm met de gezondheid van je kind bezig bent. En dat vinden wij geweldig, want wij willen ook dat je kind zo gezond mogelijk is.
Onze insteek is om de ontwikkeling kindergebitten op een zo natuurlijk mogelijke wijze te ondersteunen.

Wij zijn open minded genoeg om hierin met je mee te denken. We helpen graag mee om te kijken hoe we eventueel zonder fluoride kunnen zorgen dat je kind een gaaf gebit houdt. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Back To Top