skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Mondzorg in de regio Waalwijk: geschiedenis van tandzorg

In de loop van de jaren is er veel veranderd op het gebied van mondzorg, zo ook bij Mondzorg in de omgeving Waalwijk. De tandheelkundige geschiedenis gaat lang terug: de oudste vondsten van geboorde kiezen stammen uit de Nieuwe Steentijd, zo’n 11.000 jaar voor Christus! In 1683 ziet Antoni van Leeuwenhoek onder zijn zelfgemaakte microscoop bacteriën in tandplak en werd tandheelkunde pas een moderne wetenschap. In het begin van de 20e eeuw was de tandheelkunde nog zo duur dat sommige mensen ervoor kozen hun hele gebit te laten trekken, om eventuele tandpijn te voorkomen. Ongeveer 100 jaar geleden werd in de tandheelkunde het motto: “Extension for prevention” gebruikt. Dit betekende dat een groot deel van de gezonde tanden werd opgeofferd om gaatjes te voorkomen. Nu spaart de tandarts van mondzorg in de regio Waalwijk het weefsel van de tand of kies juist zoveel mogelijk en worden vullingen zo klein mogelijk gehouden.

Preventie bij Mondzorg Drunen

Tegenwoordig is de tandheelkunde steeds wetenschappelijker en richten we ons bij mondzorg Drunen op het voorkomen van problemen in de mond en het mooier maken van het gebit. Vandaar dat we ook orthodontie in huis hebben en thuis zijn in het plaatsen van facings en in het bleken van tanden. Regelmatig op controle komen, is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, aangezien we steeds meer inzetten op preventie. Beginnende gaatjes worden voortaan in de gaten gehouden en niet direct geboord en gevuld. Ook bij Mondzorg in Drunen, Waalwijk en omstreken vinden we preventie het toverwoord van de 21e eeuw!

Mondzorg in de omgeving Waalwijk: sinds 2011

De geschiedenis van mondzorg in de regio Waalwijk gaat niet zo heel ver terug. Je hebt het waarschijnlijk vast nog zelf meegemaakt: een tandarts met een praktijk aan huis. Eén assistente, één kamer en dat was het wel zo’n beetje. Zo begon dat ook voor Mondzorg Drunen in 2011. Maar zoals dat vroeger ging, kan dat tegenwoordig niet meer. Door de invoer van strikte wetgeving en allerlei eisen werd de noodzaak voor een nieuwe, moderne werkomgeving voor de mondzorg steeds duidelijker. We wilden daarnaast specialistisch kunnen werken en een meerwaarde bieden in onze gastvrijheid. Zo is de droom ontstaan om in Drunen iets geheel nieuws te beginnen. Sinds de opening van Mondcentrum Drunen voor mondzorg in de regio Den Bosch in 2017, hebben we al talloze patiënten geholpen aan een stralende glimlach en een goed onderhouden gebit zonder klachten. Onze visie is om jou als patiënt én gast op een prettige manier te kunnen verwelkomen. We zien je graag in onze praktijk Mondzorg Drunen!

Orthodontie

Back To Top