skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Kunstgebit en klikprothese

Een kunstgebit, oftewel een uitneembare prothese, wordt veel toegepast om ontbrekende tanden te vervangen.

Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen. Een oplossing hiervoor is een partiële prothese. Ontbreken al je tanden en kiezen? Dan kan een volledige prothese ervoor zorgen dat je weer kunt lachen.

De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt.

Het maken van een kunstgebit

Ons doel bij het maken van een gebitsprothese is dat jij weer goed kunt praten, weer lekkere dingen kunt eten en er geweldig uitziet.

Om daarvoor te zorgen, doorlopen we een stappenplan. Zo zijn er meestal 5 stappen nodig om tot een prothese te komen die exact in jouw mond past.

Mocht het zijn dat je te weinig houvast in je kaken hebt? Dan kan er vaak een prothese op implantaten worden gemaakt. Dit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Je kunstgebit zit dan vast op implantaten, waardoor je het gevoel weer hebt dat je je eigen tanden en kiezen hebt.

We werken hiervoor nauw samen met de tandtechnicus, die naast jarenlange ervaring en craftsmanship de modernste technieken inzet.

Informatie na het maken van een gebitsprothese

Hoe voelt je nieuwe gebitsprothese aan?

Je kunstgebit zal anders aanvoelen dan je eigen tanden. Meestal duurt het een paar weken voordat je er helemaal aan gewend bent.

In het begin kunnen er pijnlijke plekjes ontstaan, zogenaamde drukplekken. Het is dan belangrijk dat je bij ons langskomt om deze problemen te verhelpen.

Eten en praten met een gebitsprothese

Stukken afbijten met een kunstgebit blijft vaak moeilijk (je gebit kan gaan kantelen).
Kauw gelijkmatig aan beide kanten met je kiezen.
Gebruik geen kleefpasta.

Hoe maak je je gebitsprothese schoon?

Poets je kunstgebit met een tandenborstel en water en tandpasta of zeep.
Voorkom aanslag en tandsteen door je gebitsprothese een keer per week in azijn te leggen. Leg je gebitsprothese nooit in bleekwater. Hou je mond elke dag schoon met een tandenborstel en een beetje tandpasta.

Hoe draag je je gebitsprothese?

Net als bijvoorbeeld je schoenen, laat je je prothese ’s nachts uit.
Kom minstens 1 keer per jaar op controle. Dan kunnen we je mond beoordelen op gezondheid en je kunstgebit beoordelen op de juiste pasvorm.

Back To Top