skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Invisalign beugel

Wil je mooie rechte tanden? Maar heb je geen zin in gedoe met metalen slotjes?

Bij Mondcentrum Drunen kunnen we je heel goed helpen. We behandelen namelijk veel mensen met een onzichtbare Invisalign beugel.

Wat is Invisalign?

In een woord: supergaaf!
De Invisalign-behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om je tanden recht te zetten. Dankzij digitale 3D-beeldvormingstechnologie toont Invisalign je volledige behandelingsplan op basis van het voorschrift van je Invisalign-provider, van de oorspronkelijke positie van je tanden naar de gewenste eindpositie. Daarna wordt een reeks doorzichtige aligners speciaal voor jou gemaakt om de tanden langzaam te verschuiven.

Elke aligner wordt ongeveer tien dagen gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks, telkens een stapje dichter bij de vooropgestelde eindpositie. De behandelingsduur is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en zal worden bepaald door jouw Invisalign-tandarts.

Hoe werkt Invisalign?

Invisalign-aligners verplaatsen je tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. In tegenstelling tot traditionele beugels, controleert de Invisalign-behandeling niet enkel de mate van de beweging die elke aligner levert, maar ook de timing ervan. In elke fase zullen dus slechts bepaalde tanden kunnen bewegen, volgens het Invisalign-behandelingsplan voor die fase. zijn gepland Dit resulteert in een efficiënte manier van kracht uitoefenen.

Wat zijn de voordelen van Invisalign?

Invisalign-aligners zijn vrijwel onzichtbaar en normaal ziet bijna niemand dat je ze draagt.
Omdat Invisalign-aligners uitneembaar zijn, kun je eten en drinken wat je wilt tijdens de behandeling, door je aligners simpelweg uit je mond te verwijderen. Je kunt de aligners ook verwijderen om je tanden te poetsen en tussen je tanden en schoon te maken.

In tegenstelling tot de traditionele vaste beugels zijn er geen metalen plaatjes of draden. Dit betekent dat je Invisalign-tandarts meestal minder tijd nodig heeft voor aanpassingen.

En uiteindelijk kun je met het Invisalign-systeem je virtuele resultaten en behandelingsplan al zien voor de behandeling start. ZO kun je zien hoe je toekomstige lach eruitziet na de behandeling.

Is dit een nieuwe manier om tanden te corrigeren?

Tandartsen en orthodontisten gebruiken al jaren uitneembare apparaten. Maar het Invisalign-systeem gebruikt Align Technology’s 3D-computertechnologie voor het behandelen van uiteenlopende patiënten die rechtere tanden willen. Met de ClinCheck®-software kunnen patiënten ook hun behandelingsplan zien van begin tot einde nog voor de behandeling wordt gestart.

Mijn tanden zijn verschoven na verwijdering van de beugel. Kan Invisalign-behandeling dit corrigeren?

Veel Invisalign-patiënten ondergingen in het verleden een behandeling met beugels, vaak in hun jeugd. Invisalign kan de verschuiving – vaak terugval genoemd – in de meeste gevallen corrigeren.

Hoeveel kost Invisalign?

Zoals andere soorten orthodontische behandeling is de prijs van de Invisalign-behandeling afhankelijk van de complexiteit van jouw tandcorrectie en behandelingsverloop. Doorgaans zijn de kosten voor volwassenen vergelijkbaar met die van traditionele vaste beugels, vaak tussen € 2.500 en € 3500, hoewel prijzen kunnen beginnen vanaf € 1.500 wanneer slechts een kleine correctie nodig is.

Hoe begin ik met Invisalign?

Maak een afspraak voor een eerste bezoek door contact op te nemen met Mondcentrum Drunen. Stuur ons een email of bel via 0416 375 495.

Back To Top