skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Tandartspraktijk in de omgeving Vlijmen

Een gezond gebit begint met iedere dag goed poetsen. Inmiddels zijn vele Nederlanders overgestapt van het gebruik van een ‘gewone’ tandenborstel naar de elektrische tandenborstel. Die laatste maakt snellere en verschillende borstelbewegingen en reinigt daarom het gebit beter dan een handtandenborstel. Hoe langer je poetst, hoe meer tandplak er wordt verwijderd. De meeste elektrische tandenborstels hebben een ingebouwde timer die een signaal afgeeft na de aanbevolen twee minuten poetstijd. Tijdens die eerste twee minuten wordt namelijk het grootste effect bereikt. Naast dat de elektrische tandenborstel beter reinigt, oefent de gebruiker ook gemiddeld minder druk uit op de tandenborstel en dus op het tandvlees. Een elektrische tandenborstel draagt dus bij aan het voorkomen van beschadiging aan het tandvlees. Er bestaan zelfs elektrische tandenborstels die waarschuwen wanneer er met te veel druk wordt gepoetst. Maar onthoud: zelfs met goed poetsen is het belangrijk om je tanden om de zes maanden door tandartspraktijk in de omgeving Vlijmen te laten controleren.

Voor alle behandelingen: tandartspraktijk in de regio Vlijmen

Bij een goede tandverzorging komt meer kijken dan alleen goed poetsen. We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op tandheelkundig gebied. In eerste instantie wordt bij een bezoek aan de tandarts gedacht aan het vullen van gaatjes, tandsteen verwijderen en polijsten. Maar we zijn thuis in allerlei behandelingen die stuk voor stuk weer een andere expertise vereisen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bitje op maat voor je sportende zoon of dochter? Mondzorg speciaal voor ouderen of zwangeren? Tips voor een melkgebit of bij een mondpiercing? Voor al je vragen en goed advies verwelkomen we je graag bij onze tandartspraktijk voor Drunen, Vlijmen en omstreken.

Een compleet aanbod

Naast de keuze voor een goede tandenborstel, is tandpasta natuurlijk ook een onmisbaar ingrediënt. Het fluoride in tandpasta maakt het tandglazuur sterker. Vanaf het moment dat kinderen de eerste melktanden krijgen is het daarom belangrijk dat er met een fluoride tandpasta wordt gepoetst. Er is per leeftijdsklasse tandpasta te koop en we adviseren je je daar aan te houden in verband met de hoeveelheid fluoride die erin zit. Zowel voor kinderen als volwassenen geldt dat een bolletje tandpasta per poetsbeurt genoeg is. Op een zekere leeftijd, meestal rond de 8 à 9 jaar, wordt de tandartscontrole afgesloten met een fluoridebehandeling door middel van een bitje. De kinderen hebben bij onze tandartsen de keuze uit verschillende kleuren en smaken fluoride. Zo staat tandartspraktijk in omgeving Vlijmen voor een compleet aanbod op alle vlakken van mondverzorging en preventie!

Orthodontie

Back To Top