skip to Main Content

Een leven lang lachen!

Inschrijven

Jeugdtandzorg Den Bosch

Het besef van het belang van een goede mondhygiëne begint in je jeugd. Slecht verzorgde tanden kunnen echt niet! Een stralende glimlach, dat is waar jongeren mee voor de dag willen komen! Bij jeugdtandzorg Den Bosch besteden we daarom extra aandacht aan deze doelgroep. Vaak is dit de leeftijd waarop andere eet- en leefgewoonten invloed kunnen krijgen op de staat van het gebit. Denk maar eens aan het regelmatig drinken van frisdrank of energy drankjes, welke helaas een aanzienlijke hoeveelheid suiker bevatten. Jongeren beginnen soms met roken op middelbare schoolleeftijd. Dat dit direct weerslag heeft op het gebit, daar zijn ze zich soms nog niet van bewust. Mede aan kindertandarts Den Bosch de taak om hier voorlichting over te geven.

Orthodontie en kindertandarts Den Bosch

Op een bepaalde leeftijd zal misschien ook voor het eerst orthodontie worden geopperd. Gelukkig hebben we bij jeugdtandzorg Den Bosch ons eigen team van professionele orthodontisten in huis. Hierdoor is de communicatie tussen tandarts en de orthodontist helder en snel, wat natuurlijk de basis is voor een gedegen behandelplan. Reeds op jonge leeftijd wordt de staat van de tanden van je kind door ons in kaart gebracht zodat er een uitbreid dossier ontstaat van alle behandelingen en genomen foto’s. Daarnaast vergt een tandartsbehandeling bij een kind altijd om de speciale vaardigheden van onze kindertandarts Den Bosch. Wanneer je zoon of dochter al jaren bij ons ‘kind aan huis’ is, zal dit hem of haar ook zeker geruststellen als er begonnen moet worden met beugelen.

Angst bij kinderen

Het komt soms voor dat kinderen extreem angstig zijn voor een bezoek aan de tandarts. Ze hebben eerder een nare behandeling moeten ondergaan of hebben een keer veel tandpijn ervaren. De kindertandarts Den Bosch is speciaal opgeleid om met dit soort angsten om te gaan. De sleutel tot succes zit ‘m in dit soort gevallen in het langzaam opbouwen van het vertrouwen: uitgebreid de tijd nemen, de eerste paar keren de kinderen niet behandelen maar wel de instrumenten tonen of de witte tandarts/doktersjas even uitdoen. Al dat soort zaken doen vaak al wonderen. Heb je een kind met een grote angst voor tandartsen? Neem dan zeker contact op met jeugdtandzorg Den Bosch. Dan gaan we er samen voor zorgen dat je kind over een tijdje weer vrolijk naar de tandarts gaat!

Back To Top