skip to Main Content

Rick den Heijer

Tandarts / Eigenaar

Sinds 2007 ben ik tandarts, gestudeerd aan het ACTA.
BIG registratie nummer 39066497202
Aangesloten bij beroepsorganisaties ANT en OVAP.
Specialismen: Orthodontie / Esthetische tandheelkunde / Endodontie / Parodontologie / Lasers.

Hier de lange versie.

Waarom tandarts?

Tja, misschien kun jij je niet voorstellen hoe iemand vrijwillig voor dit vak zou kiezen. Ik wist het al sinds mijn jeugd. Ik had zelf een leuke tandarts en ik dacht: dat wil ik ook! En ik kan je gelukkig zeggen dat ik een schitterend beroep heb!

Want hoe gaaf is het om elke dag mensen te kunnen helpen om hun leven lang te kunnen lachen? En daarmee de kwaliteit van hun levens te verbeteren? In een prachtige locatie, een moderne lichte fijne werkomgeving, vol met coole technische gadgets, midden in Brabantse Drunen. En dat samen met mijn dreamteam!

Hoe run ik mijn praktijk?

Ik geloof in zorgzaamheid, passie voor kwaliteit en gastvrijheid. Samen met mijn team van assistentes, mondhygiënisten en tandartsen geniet ik elke dag om mensen een schitterende glimlach te kunnen bieden.

We benaderen onze patiënten als onze persoonlijke gasten en vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. De sfeer is relaxt, we kennen elkaars voornamen en we laten zelfs foto’s van vakanties of kinderen zien.

Door een goede reputatie zijn er continu veel nieuwe inschrijvingen. Best trots op nu ik dit schrijf eigenlijk. We kiezen voor de benadering van echte persoonlijke aandacht en ambachtelijke tandheelkunde. En dat kost tijd. Daarom kan ik zelf niet de vaste tandarts van iedereen meer zijn.

Inmiddels draait de praktijk al lang niet meer alleen om mij. Wat we doen is echt een teamprestatie. Alle medewerkers in de praktijk delen mijn filosofie. Daardoor ben ik er gerust op dat je goed geholpen wordt door al mijn teamleden.

Waar geniet ik het meest van in de praktijk?

Ik kan plezier halen uit vele dagelijkse dingen. Gewoon iets simpels zoals afwisseling in mijn agenda en grapjes maken met kinderen. Maar ook van het ambachtelijke van het vak, bijvoorbeeld door van een rij tanden een super mooie smile maken.

Verder hou ik van alle technische gadgets om nog preciezer te kunnen werken. We hebben de modernste apparatuur. Zo werken we bijvoorbeeld ook met een microscoop. Daarmee zie ik je tanden zo groot als een basketbal!

Benieuwd? Als je het vraagt, mag jij er best zelf ook eens door kijken hoor. Haha!

Voor mij krijgt de dag een gouden randje als ik van een patiënt opvang dat hij/zij een hele fijne ervaring heeft gehad bij een van mijn teamleden. Heerlijk. En als iedereen de kamer uit is, doe ik dan soms zelfs een klein dansje.

Opleidingen en skills

Sinds mijn afstuderen in 2007 ben ik mega fanatiek met cursussen en opleidingen. Voor mij is de beste tandarts iemand die meester is over zoveel mogelijk facetten van het vak.

Zo heb ik al vele extra cursussen in binnen- en buitenland gevolgd op gebieden als orthodontie, parodontologie, chirurgie, esthetische tandheelkunde, angst tandheelkunde, kindertandheelkunde, kunstgebitten, wortelkanaalbehandelingen, kronen, facings, tanden bleken en totale gebitsrenovaties. Daarnaast heb ik meerdere specialistische opleidingen afgerond op het gebied van leiderschap en ondernemerschap (Catan, Practice Development Institute, Tony Robbins business mastery, en vele andere). Ook heb ik talrijke boeken gelezen over alle facetten van specialistische tandheelkunde, business en succes.

Mijn vrouw Marloes runt haar eigen bedrijf Passie in Praktijk. Ze is leiderschapscoach voor tandartsen. Op deze manier halen we ook veel inspiratie uit elkaars verhalen en ervaringen, en leer ik mijn bedrijf beter te leiden.

Begin in Drunen

Als ik ergens mijn zinnen op zet, en het voelt oprecht goed, doe ik er alles aan om dat te bereiken. In 2008 heb ik daar een boek over geschreven. Het boek heet Grip, word baas over je tijd.

Een succesvol schrijver zijn. Dat was een van de highlights op mijn bucketlist toen ik een jaar of 25 was. Inmiddels is mijn boek internationaal gepubliceerd.
Maar bovenaan deze lijst stond het runnen van een eigen praktijk. En omdat mijn vrouw Brabantse is, zijn we ons gaan richten op de regio waar we nu zitten.

In diezelfde periode kwam de praktijkovername van mijn voorganger in Drunen in beeld. En een eigen zaak beginnen, dat kost tijd. De keuze was om me te ontwikkelen in de schrijvers/sprekers scene, of om een eigen praktijk vorm te gaan geven.

Mijn gevoel vertelde me dat ik veel meer energie en plezier uit mijn werk als tandarts haal. Dus dat boekenavontuur heb ik afgevinkt. Geen focus meer op promotie en lezingen. Alle rechten heb ik weer in eigen bezit. Benieuwd trouwens? Stuur de praktijk maar een mailtje en kom met een originele reden waarom jij je skills in timemanagement wilt verbeteren. Als ik vind dat je hem verdient, ontvang je hem als cadeau van me.

Thuis

Misschien heb je het idee dat mijn leven alleen maar draait om tanden. Ja, ik heb ook een sociaal leven. Tandartsen zijn ook gewoon maar mensen. (Denk je nu “yeah, right”? Ik kan er in elk geval zo een paar opnoemen. Nog steeds lastig te geloven? Snap ik. Dit moet het maar gewoon van me aannemen, oké? ).

Ik ben getrouwd met Marloes en we zijn ouders van een tweeling. Handen vol aan en helemaal te gek! Naast mijn werk doe ik zoveel mogelijk dingen waar ik blij van word. Ik geniet ervan om tijd door te brengen met waardevolle vrienden en familieleden. Ik kan lachen om flauwe dumpert filmpjes, maar kijk ook graag inspirerende video’s en lees graag geweldig geschreven boeken. Verder mediteer ik en sport ik graag, of wandel gewoon relaxt in de natuur.

O ja, voor als je me dacht te herkennen als je vanuit Drunen naar Waalwijk fietst. Ik fiets elke ochtend precies de andere kant uit naar mijn werk. Leuk trouwens om ‘s ochtends de vele bekende (nog slaperige) gezichten uit de praktijk te zien fietsen. Goeiemorgen!

Hartstikke mooi trouwens dat je het tot hier hebt gelezen. Niks mis kennelijk met jouw timemanagement.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in de praktijk!

Back To Top