skip to Main Content

Usha Pull ter Gunne

Tandarts

Ik heb mijn opleiding tot tandarts in India en Indonesië gevolgd, en ik werk al lange tijd als tandarts in Nederland. Ik richt me op alle onderdelen van de tandheelkunde en vooral geef ik graag veel aandacht aan het goed onderhouden van het gebit. Ik zie het als mijn taak om samen met de patiënt zijn gebit zo goed mogelijk te onderhouden. Ik vind het het belangrijk om daarbij goed naar mijn patiënten te luisteren. Ik zie het als een uitdaging om met angstige patiënten te werken en hen op hun gemak te stellen, zodat ze met plezier terugkomen.

BIG registratie: 89101719302

Werken als tandarts

Als tandarts vind ik het belangrijk om samen met mijn patiënten te investeren in hun gebit. Ik leg daarbij veel nadruk op het voorkomen van problemen. Je gebit is een belangrijk onderdeel van je gezicht en het verdient goede zorg en onderhoud. Het gebit is ook onderdeel van je lichaam, problemen in je gebit en tandvlees kunnen gevolgen hebben voor je hele gezondheid. Het is daarom belangrijk dat patiënten zich daarvan bewust zijn en problemen direct worden aangepakt.

Veel patiënten zijn bang voor de tandarts, vaak door vervelende ervaringen uit het verleden. Ik vind het daarom belangrijk dat mijn patiënten zich in mijn stoel op hun gemak voelen. Ik leg daarom altijd goed uit wat ik ga doen en patiënten mogen een behandeling onderbreken waardoor zij altijd in controle zijn.

Je glimlach is belangrijk voor je eerste indruk. Ik besteed dan ook graag aandacht aan het gebit zodat het mooi voor de dag komt en daardoor krijgen patiënten meer zelfvertrouwen. Ik hoor van mijn patiënten dat ze na de behandeling niet meer bang zijn om hun mond te openen en weer durven glimlachen.

Om dat voor elkaar te krijgen, zorg ik dat ik op de hoogte ben van alle nieuwe ontwikkelingen. Je kunt mij in mijn vrije tijd dan ook vaak vinden met vaktijdschriften of op tandheelkunde gespecialiseerde websites.

Opleiding

Als indiase staatsburger in Indonesië ben ik na mijn middelbare school in Jakarta naar Mumbai, India getrokken om daar aan de Nair Hospital Dental Collega tandheelkunde te studeren. Dit was voor mij niet alleen een nieuwe studie, maar ook een ontdekkingsreis naar het land van mijn vader en moeder, dat hij tijdens de splitsing van India en Pakistan was ontvlucht. Na het behalen van mijn diploma ging ik terug naar mijn familie in Indonesië en heb ik aan de Universiteit van Jakarta mijn indiase diploma in Indonesië laten erkennen. Na mijn huwelijk met de nederlandse Ties hebben we ons in Nederland gevestigd waar ik na een langdurig traject ook hier mijn diploma heb laten erkennen via een succesvolle assessment procedure bij het ACTA in Amsterdam.

Thuis

Ik woon met mijn man Ties in ‘s-Hertogenbosch hebben een dochter Radha, die net is afgestudeerd is en nu in Australië haar studie gaat voortzetten. Wij houden erg van reizen en omdat mijn familie over de hele wereld is verspreid, kan ik altijd bij ze aankloppen in Indonesië, Spanje, USA of India.

Ik houd verder erg van boeken lezen, films kijken en wandelen in het bos.

Back To Top