skip to Main Content

Yara Penningnieuwland

Tandarts

Sinds 2018 werk ik bij Mondcentrum Drunen en mag ik deel uitmaken van dit geweldige team. Onlangs ben ik afgestudeerd aan de ACTA in Amsterdam. Sinds september 2021 ben ik begonnen te werken als tandarts op de woensdag en donderdag.

Waarom tandheelkunde?

Vroeger wilde ik altijd ‘dokter’ worden want dat wilde mijn zus ook.. en kleine zusjes volgen natuurlijk altijd hun grote zus. Op ongeveer 14 jarige leeftijd kreeg ik een beugel en toen werd ik pas echt enthousiast: Tandarts! Dat wilde ik worden. Inmiddels in mijn 5e studiejaar en nog steeds sta ik sterk achter deze keuze. Ik vind het een tof vak. Het is divers en je kunt echt iets voor mensen betekenen. Ik hou ervan om iets moois te maken met mijn handen en ben een echt mensenmens, daarom vind ik het persoonlijk contact in dit vak ook erg leuk. Als tandarts kan ik beide combineren terwijl ik op medisch vlak bezig ben, dat is toch geweldig?!

Waarom deze praktijk?

Ik ben zelf geboren en opgegroeid in Waalwijk. Vanwege mijn studie woon ik nu op kamers op campus Uilenstede in Amstelveen. Toch is het mijn wens om na mijn studie te gaan wonen en werken in Noord-Brabant, het liefst in Waalwijk en omstreken. Om deze reden ben ik op zoek gegaan naar een praktijk hier in de buurt. Tijdens mijn Bachelor had ik al kennisgemaakt met Mondcentrum Drunen en met Rick zelf. Toen ik ondervond dat Rick was verhuisd naar de huidige locatie trok mij dat enorm aan. Het is een gemoderniseerde praktijk met een gevarieerd en leuk team. Ik heb toen, met spanning, de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met de praktijk. Snel kreeg ik een erg enthousiaste reactie om eens langs te komen en een kijkje te nemen. Nu werk ik er sinds een tijdje en ben ik ontzettend dankbaar en blij dat ik de kans krijg om hier zo veel meer te leren en ontdekken.

Back To Top